You are here:
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

xra

L’ex cònsol Pascal Brice, conseller diplomàtic de François Hollande

Pascal Brice, ex cònsol general de França a Barcelona, forma part del nucli dur de la campanya electoral de François Hollande en qualitat de conseller diplomàtic.

Brice és un diplomàtic que va deixar a Barcelona l’empremta d’una gran professionalitat i d’un activisme considerable en la promoció de la presència cultural francesa a Barcelona i Catalunya. Va establir una bona relació amb un determinat nombre de polítics locals i amb alguns destacats periodistes.

En general, els diplomàtics francesos destinats al Consolat General de Barcelona continuen després la seva carrera en llocs de considerable responsabilitat. No és, com tendeix a ser en el cas dels seus col.legues britànics un destí de final de carrera.

Alguns exemples són significatius. Patrick Gautrat, que va ocupar el consolat en la fase de preparació dels Jocs de Barcelona, va ser nomenat posteriorment cònsol general a New York, Ambaixador a Polonia i Ambaixador a Portugal.

Alain Catta, que va succeir Gautrat, va ser Director d’America al Quai d’Orsay i posteriorment ambaixador a Austria i a Suïssa.

Més recentment, Bernard Valero va ser nomenat ambaixador a Macedònia i és actualment portaveu del Ministeri d’Afers Exteriors de França.

Des de 2010, el càrrec l’ocupa Anne Grillo (Marsella, 1967), que abans havia servit, entre d’altres, a les ambaixades de França a Xina i Marroc.


blog comments powered by Disqus