You are here:
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

xra

  • Xavier Roig i Associats
  • Xavier Roig i Associats
  • Xavier Roig i Associats
  • Xavier Roig i Associats
  • Xavier Roig i Associats

Competència barcelonina per a Virgin Galactic

E-mail Imprimir PDF

Un projecte de turisme espacial que es planteja competir amb les propostes de vols suborbitals de Richard Branson s’està desenvolupant a Barcelona.

L’alternativa a Virgin Galactic,  promoguda per l’enginyer aeronàutic José Mariano López, proposa l’ascens a 36 km d’alçada mitjançant un globus d’última generació.

La tecnologia del projecte Zero2infinity permetrà reduir el cost del vol d’una manera molt substancial, farà viable una observació de més de tres hores de durada i evitarà el llarg procés de preparació i entrenament al que s’hauran de sotmetre els passatgers de Virgin Galactic.

Les exigències del projecte barceloní pel que fa a la base de llançament són també dràsticament menors.

El projecte Zero2infinity està actualment en una fase d’assaig d’ascensos i recuperacions amb globus i càpsules a escala reduïda.

José Mariano López Castro-Urdiales, nascut a Granada, va estudiar enginyeria aeronàutica a la Universidad Politécnica de Madrid i va obtenir posteriorment un Master al MIT.  Va ser director de BAIE (Barcelona Aeronàutica i Espacial) i és professor de vehicles espacials a l’Escola d’Enginyers Industrials i Aeronàutics de la UPC a Terrassa.

 

zero2infinity's quarterly newsletter

inbloom

 
Documento sin título

Cites

W hat I came to respect more about Bill Clinton was his instinctive sense about people. His contact with people impacted what he did. It energized him. He remembered what people said, just walking a road block shaking hands. Stan Greenbergg.

Llibres

Cómo ganar unas elecciones. Pere Oriol Costa, David Domingo...

White House Ghosts. Robert Schlesinger

Lords of finance. Liaquat Ahamed

Team of rivals. Doris Kearns Goodwin

Banner
Banner
Banner
Banner

Buscador

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner