You are here:
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

xra

  • Xavier Roig i Associats
  • Xavier Roig i Associats
  • Xavier Roig i Associats
  • Xavier Roig i Associats
  • Xavier Roig i Associats

BlogAir

Air Berlin a la T1, un pas més cap a l’hegemonia de Oneworld

El trasllat de les operacions d'Air Berlin a la terminal T1 de l’Aeroport de Barcelona ha estat presentada en general com una bona notícia.

Té, efectivament, un aspecte positiu, encara que limitat: registra l’evolució d'una companyia low cost a una de xarxa.

Però la novetat té un altre vessant sobre el que pràcticament no hi ha hagut debat i que retalla radicalment els avantatges del canvi que s’acaba de produir. La integració d'Air Berlin a Oneworld és un pas més cap a la consolidació d'un autèntic monopoli d’aquesta aliança a l'Aeroport de Barcelona. És, en aquest sentit, una novetat negativa. Add a comment

 

Una alternativa per a BCN: el hub invers

La paralització del procés de canvi a Aena i, sobretot, la caiguda d'Spanair plantegen la necessitat de construir una nova proposta estratègica per a l'Aeroport de Barcelona. Encara que la formulació dels objectius per a l’aeroport era relativament confusa i ambigua,  el fet és que s'havia construït un cert consens sobre la idea del hub, que resumia d’alguna manera els objectius de millora de la connectivitat i de desenvolupament de noves rutes intercontinentals. És evident que el concepte no estava molt clar com s'ha posat en evidència amb la desaparició d'Spanair, saludada per una diversitat de mitjans i opinadors com un fenomen positiu de reducció de subvencions públiques injustificades. Ara, la proposta de hub que es plantejava ha de ser revisada i reconvertida en un objectiu atractiu, raonable però ambiciós i, per sobre de tot, viable.

La configuració d’un hub és pràcticament impossible sense una gestió aeroportuària mínimament  autònoma i és impossible del tot sense una companyia aèria que el construeixi. És aquí on la caiguda d'Spanair pren tota la seva rellevància. L’aposta per Spanair era, de fet, l’aposta per la configuració d’un hub. Barcelona necessita ara definir una alternativa segurament més modesta als hubs convencionals.  Però ha d’aportar una proposta sòlida i possible que descansi en les fortaleses específiques de l'Aeroport de Barcelona, que són considerables. Es tracta fonamentalment de construir una proposició teòrica de conjunt que doni sentit a la diversitat d’accions que s’hauran d’emprendre i que hauran d’estar coordinades i respondre a una lògica estratègica.

La proposta que aquí es posa sobre la taula del debat públic és la d'un hub invers, un concepte una mica forçat si ens atenem a l'etimologia de la paraula, que té el significat d'eix.  En anglès es formula el concepte de hub and spades, que respon a la idea de l’eix i els radis per modelitzar l’esquema d’aportació i distribució de vols. La idea de hub invers vol ser un exercici de racionalització d'una realitat preexistent: la molt alta concentració de vols punt a punt que es registra a Barcelona. Des d’aquest blog es farà una proposta elaborada de hub invers per a Barcelona.

Add a comment

 

Alguaire té la pista més ampla d'Espanya

L’aeroport de Lleida-Alguaire és el que té la pista més ampla d’Espanya: 61 m.

La principal de Barcelona (07-25) té 60 m. d’amplada que és l’habitual entre les superpistes dels grans aeroports. És l’amplada de les quatre de Barajas i la de la gran pista de Torrejón.

Les altres dues de Barcelona tenen només 45 m com és el cas de la majoria dels aeroports d’Espanya.  Les dues pistes paral.leles de Palma, per exemple, tenen 45 m. d’amplada.  És una dimensió que permet l’operació d’avions de gran calibre com els Airbus 330 o els Boeing 767 o 777.

En realitat, amb 30 m. es poden operar avions tipus B-737 o Airbus 320.

La raó de l’amplada extraordinària de Lleida és que es van respectar les especificacions de Virgin Galactic (Richard Branson) amb qui es va estar negociant amb vistes a la possibilitat d’establir a Alguaire un spaceport per a vols suborbitals. S’ha de dir que les condicions d’Alguaire són excel.lents en termes de proximitat a Barcelona,  paisatge a observar i allunyament de les principals aerovies civils.

Add a comment
 

American Airlines volarà diàriament a Miami

American Airlines volarà diàriament a Miami des de Barcelona a partir del mes de juliol substituint Iberia que està operant la línia dos dies a la setmana.

Iberia i American Airlines pertanyen a la aliança OneWorld.

Iberia va establir recentment la connexió amb Miami, com la de Sao Paulo, en el que s’interpreta com una resposta a la col.laboració entre Spanair i Singapore Airlines, membres d’Star Alliance.  Desapareguda Spanair, era només qüestió de temps que Iberia abandonés tant la ruta de Miami com la de Saa Paulo.

Add a comment

 

El Mobile World Congress dispara novament l'ocupació als vols BCN-USA

Com ha passat els darrers anys, la celebració del Mobile Congress ha disparat l’ocupació dels vols que uneixen Barcelona amb els Estats Units, especialment amb Nova York.  La notícia més positiva per a les companyies que operen aquestes línies és que el boom de demanda es focalitza en la classe business.

L’alta demanda ha portat a Continental Airlines a operar la línia durant quatre dies amb un Boeing 777 que té una capacitat de cinquanta places en business, un increment molt substancial sobre els Boeing 767 utilitzats com a reforç els dos darrers anys i, encara més substancial sobre els només 16 seients que té el Boeing 757 amb el que s’opera normalment la ruta.

Add a comment
 
Documento sin título

Cites

W hat I came to respect more about Bill Clinton was his instinctive sense about people. His contact with people impacted what he did. It energized him. He remembered what people said, just walking a road block shaking hands. Stan Greenbergg.

Llibres

Cómo ganar unas elecciones. Pere Oriol Costa, David Domingo...

White House Ghosts. Robert Schlesinger

Lords of finance. Liaquat Ahamed

Team of rivals. Doris Kearns Goodwin

Banner
Banner
Banner
Banner