You are here:
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

xra

  • Xavier Roig i Associats
  • Xavier Roig i Associats
  • Xavier Roig i Associats
  • Xavier Roig i Associats
  • Xavier Roig i Associats

BlogAir

Emirates operarà des de BCN a partir de juliol

Emirates Aiways operarà un vol diari entre Barcelona i Dubai a partir del dia 2 de juliol. El trajecte serà cobert per un Boeing 777 300 ER.

La companyia ha posat en marxa ja el procés de selecció de personal per a les seves operacions a Barcelona.

El vol Barcelona-Dubai s’afegeix a un altre vol que uneix Barcelona amb el Golf Pèrsic, el que cobreix Qatar Airways entre Barcelona i Doha, també de freqüència diària però operat per un Airbus 330.

El Boeing 777 és un avió d’alta capacitat i llarg radi d’acció que és el mateix que desplega Singapore Airlines en la ruta Singapur-Barcelona-Sao Paulo.

Només molt recentment el 777 o “triple seven” ha començat a tenir una presència regular a l’Aeroport de Barcelona.

 

Add a comment
 

Spanair. Notes i reflexions després de la caiguda

Els hubs són companyies, no aeroports.

Un hub és bàsicament un sistema de vols.  Per tant, un hub està bàsicament relacionat amb una companyia aèria, que és la que pot muntar un sistema de vols. Els aeroports passen a ser hubs quan tenen una companyia que munta el sistema. Barajas és, per exemple, un hub d’Iberia. Air France té el hub a Charles De Gaulle, KLM a Schipol. I British Airways té el seu a Heathrow. Lufthansa té dos hubs. Un a Frankfurt i l’altre a Munich. Alitalia ha concentrat les seves operacions a Roma i ha abandonat el hub secundari de Milà. Els hubs són, de fet, de dimensió diversa.  Finnair, per exemple, té un petit hub a Helsinki per racionalitzar l’aportació i distribució dels seus vols de llarga distància a Àsia.

Quan s’ha parlat d’un hub per a Barcelona s’ha d’entendre que l’objectiu era i és relativament modest:  un hub de segon nivell en el sistema europeu.

Add a comment

 

El futur de l'aeroport

Les companyies, i no els passatgers, són els primers clients que cal anar a buscar i convèncer perquè operin a Reus

La diversificació és clau per no esdevenir-ne esclau

18/07/10 02:00 - membre del comitè de rutes del prat / Dir. d'Estudis, Gestió i Promoció Aeroportuària - Òscar Oliver

Add a comment
 

Retard en la inauguració del nou aeroport de Berlin


Fonts oficials han anunciat que la inauguració de l’Aeroport de Berlin-Brandenburg potser es retrassarà un any per problemes amb el principal contractista. L’obertura del nou aeroport de Berlin estava prevista per a finals del 2011. L’Aeroport Berlin-Brandenburg substituirá l’Aeroport de Tegel de l’antic Berlin Oest i el de Schoenefeld de l’Est. S’ha contractat un consultor extern per a avaluar la situació després de la insolvència en el mes de març de la empresa IGK-IGR, una dels tres principals contractistes de l’obra.

L’Aeroport, que tindrà un cost estimat de 2.500 milions d’Euros, s’anomenará Wiilly Brandt, en honor d’un antic Canciller alemany.

Add a comment
 

Ryanair, un gran risc

 

6 de juliol de 2010

 

La pròxima entrada de Ryanair a l’Aeroport de Barcelona té el potencial de produir uns efectes molts negatius. Alguns experts prediuen que aquests efectes seran simplement catastròfics. 

Què és el que es vol dir quan s’apunta a uns auguris tan pessimistes?

La irrupció de Ryanair a Barcelona tindrà conseqüències molt negatives com a mínim en tres àmbits rellevants.

Add a comment
 
Documento sin título

Cites

W hat I came to respect more about Bill Clinton was his instinctive sense about people. His contact with people impacted what he did. It energized him. He remembered what people said, just walking a road block shaking hands. Stan Greenbergg.

Llibres

Cómo ganar unas elecciones. Pere Oriol Costa, David Domingo...

White House Ghosts. Robert Schlesinger

Lords of finance. Liaquat Ahamed

Team of rivals. Doris Kearns Goodwin

Banner
Banner
Banner
Banner